Mensen die online ergens naar opzoek zijn, doen dit door het invoeren van zoekwoorden bij een zoekmachine. Deze zoekwoorden bepalen uiteindelijk welke site zij te zien krijgen in de zoekranking. Uiteraard wil je als bedrijf in deze ranking opvallen.

Hoe het zit met zoekwoorden en vindbaarheid?

Zoekwoorden zijn uiterst belangrijk in het proces om jouw site beter vindbaar te maken. Iedereen die namelijk online opzoek gaat naar iets, doet dit door bepaalde woorden in een online zoekmachine in te typen. Op basis van deze woorden genereert een zoekmachine de beste match van waar iemand naar op zoek is. Ervoor zorgen dat jouw site deze zoekwoorden weet te raken is eigenlijk het belangrijkste voor een goede vindbaarheid. Dat wil niet zeggen dat je de site vol moet zetten met lukrake woorden. Het gaat er om teksten te bouwen die inhoud hebben en daarmee slaan op de zoekwoorden waar mensen waarschijnlijk op zoeken. 

Deel deze tekst:

Wij vinden het woord 'website' ouderwets en hopeloos achterhaald. Wij hebben het liever over ‘online omgeving(en)’. Dan weet je dat ;-)